Reiki


Reiki: stressverjager, zorgt voor ontspanning en geeft je nieuwe energie
Ben je voortdurend moe, heb je lichamelijke klachten of wil je gewoon even fijn ontspannen? Dan is reiki vast iets voor jou. De warmte van mijn handen (mijn klanten noemen ze ook wel ‘kacheltjes’) zorgt voor ontspanning, nieuwe energie en verlichting van je klachten. 

Wat is reiki? 
Reiki is een oude geneeswijze die werkt met universele (rei) levensenergie (ki) en komt oorspronkelijk uit Japan. Het is een eenvoudige, natuurlijke en effectieve manier om via de handen levenskracht en energie aan onszelf en aan anderen door te geven. Het zorgt bovendien voor een zelfherstellend vermogen van je klachten, geestelijk en/of lichamelijk. 

Is reiki niet een beetje ‘zweverig’?
Reiki heeft voor sommige mensen een wat zweverig imago. Ik verzeker je dat reiki verre van zweverig is. Het zorgt er juist voor dat je weer stevig met beide benen op de grond komt te staan en dat je weer weet wat je wilt of juist niet wilt. 

‘Superfijne behandeling gehad. Hele fijne relaxte sfeer, goede gesprekken, warmte & vriendelijkheid. Heerlijk ontspannen en zen naar huis gegaan. Deze behandeling is voor iedereen aan te raden! Jong en oud’ (vrouw 44 jaar) 

Hoe werkt reiki?
Door ieder mens stroomt energie. Het kan zijn dat deze energiestroom wordt geblokkeerd door bijvoorbeeld stress, zorgen of ziekte. Reiki zorgt ervoor dat door aanraking met de handen deze blokkades worden opgeruimd. Er ontstaat ruimte. Ruimte voor nieuwe energie, groei en levensgemak. 

Waar is reiki goed voor? 
Eigenlijk kun je stellen dat reiki op elk moment goed is voor je hele lichaam.

Heb je één of meerdere klachten uit het rijtje hieronder? Reiki helpt om deze klachten te verlichten of zelfs te doen verdwijnen. 

• hielspoor
• hoofdpijn
• koude handen/voeten 
• nekpijn
• niet lekker in je vel zitten
• (lage)rugklachten
• vastzittende schouders
slaapproblemen
• stress
• vermoeidheid
• zwangerschapskwaaltjes
etc….. 

 


De behandeling

Ik ontvang je graag in mijn knusse praktijkruimte aan huis. De behandeling duurt een uur. Vooraf en na afloop nemen we de tijd om dingen delen zoals: hoe zit je erbij en hoe heb je de behandeling ervaren? Je bent dan ook ongeveer anderhalf uur bij mij te gast. Omdat reiki dwars door alles heen gaat, is uitkleden niet nodig. Een warme deken, zachte muziek op de achtergrond en als je wilt een lavendelkussentje op je ogen. Alles voor een uur ultieme ontspanning. Na afloop geniet je na met een kopje thee. Je kunt zowel overdag als ‘s avonds bij me terecht. Een avondbehandeling heeft als voordeel dat je daarna thuis met de voetjes op de bank kunt. Bijna al mijn klanten slapen vervolgens als een roosje…

Reiki en voetreflexologie: dubbel genieten van top tot teen
Wat zou je ervan vinden om met z’n tweeën te komen genieten van twee ontspannende behandelingen? Voetreflexologe Femke Handgraaf en ik heten je van harte welkom. Samen zorgen wij ervoor dat jullie met een super ontspannen gevoel weer huiswaarts gaan. Meer weten? Lees hier dan meer. 

Reiki als persoonlijk onderhoud
Heb je behoefte aan een maandelijks uur ultieme ontspanning maar komt het er maar niet van? Dan is de ‘6+1 APK’ iets voor jou. Je komt 1 keer per maand, 6 maanden lang en de zevende sessie krijg je als ‘bonus’ van mij. Kijk hier voor meer info over deze mooie aanbieding.

Reiki aan huis
Ouder worden gaat vaak gepaard met stijve, stramme spieren of pijnlijke gewrichten. Zijn uw handen en voeten vaak koud, bent u regelmatig moe en kunt of wilt u de deur niet uit? Ik kom bij u langs en maak tijd voor u. Mijn warme handen kunnen zorgen voor verlichting van uw klachten en maken dat u zich beter voelt. U kunt gewoon in uw stoel blijven zitten, de behandeling gaat over uw kleren heen. Makkelijker kan het toch niet?